Anmeldelser - * (Økonomi & Politik, 2026)
Bogen giver en omfattende beskrivelse af de institutionelle aspekter af det europæiske monetære samarbejde og kan herved anbefales til alle, der beskæftiger sig med penge- og valutapolitik. Der gives en omfattende beskrivelse af EMS, af vedtagelserne vedrørende fri kapitalbevægelighed samt af vedtagelserne i forbindelse med Den Økonomiske og Monetære Union. Bogen kan således ses som en opfølgning af Jens Thomsens bøger gennem 80’erne om EMS. Det er positivt, at forfatterne i denne institutionelle gennemgang ikke er faldet for fristelsen til at give lange beskrivelser af det historiske forløb. Bogen er således fremtidsorienteret. I en række bilag findes de vigtigste tekster for det økonomisk-politiske samarbejde i EU, bl.a. en gengivelse af relevante traktatbestemmelser samt Stabilitets- og Vækstpagten fra juni 1997.