Økonomisk kronik 2. halvår 1997 - Fænge, Henrik (Økonomi & Politik, 2026)
Den økonomiske udvikling er store træk forløbet overensstemmelse med forventningerne i efteråret. Der er således kun mindre afvigelser mellem de foreløbige nationalregnskabstal for 1997 og de forventninger, der var til væksten verdens største økonomier, jf. tabel 1. I betragtning af de mange dommedagsprofetier, som krisen i Asien har udløst, er det bemærkelsesværdigt, at også vækstforventningerne for 1998 stort set er uændrede, bortset fra for Japan, hvor der er tale om en betydelig nedjustering. Påstanden i efterårets økonomiske kronik, om at krisen i Asien primært er et problem for Asien, lader indtil videre til at holde stik.