Egenkapitalproblemer ved generationsskifte i landbruget - Raaballe, Johannes (Økonomi & Politik, 2026)
Problemstillingen kan illustreres med et simpelt eksempel. Den moderne, enkeltmandsdrevne landbrugsbedrift koster i Danmark 5 mill. kr. Når friske kræfter skal tage over, skal der altså rejses 5 mill kr. Etablerende landmænd må være stand til at spare op. Den 28-årige landmand stiller derfor selv med 350.000 kr Finansieringen foretages således...