Anmeldelser - * (Økonomi & Politik, 2026)
Forskningsprojektet »Dansk industri efter 1870<< igangsattes 1984 af Carlsbergfondet og Statens Humanistiske Forskningsråd med det formål at behandle en række generelle udviklingstræk inden for dansk industri. Det første første bind udsendtes tilbage i 1988, og tidligere har i særskilte fremstillinger været behandlet industriens vækst, produktion og forbrug, industrien i samfundet samt de teknologiske forandringer. Emnet for denne fremstilling er ledelsesforholdene. Dette omhandler flere aspekter vedrørende såvel de personlige kvalifikationer hos industriens ledere, som kendetegn ved virksomhedsstrukturen. De enkelte kapitler fokuserer der ved på et bredt spektrum af ejerforhold, selskabsformer, koncerndannelser, teknisk og administrativ arbejdsdeling samt ledernes sociale baggrund og uddannelse. Bogen afsluttes med informative kapitler om den tidligere forskning på disse områder og diverse registre.