Anmeldelser - * (Økonomi & Politik, 2026)
Lad det være sagt med det samme: Dette er en god bog. Den bør stå på ethvert folkebibliotek og i gymnasiernes håndbogsbiblioteker. Den vil også kunne bruges som introduktion til FN-problematikken i undervisningen på højere niveau. Mange, som allerede er rimeligt inde i international politik og FN’s problemer, vil kunne have glæde af den. Det skyldes den store grundighed, hvormed de enkelte delemner behandles, og den soberhed, der præger fremstillingen. En del mennesker vil formentlig nøjes med at læse det afsluttende kapitel, »Verden, FN og Danmark«, der over 40 sider resumerer bogens øvrige ti kapitler. De snyder sig imidlertid for meget ved at springe over selve teksten, der rummer et væld af gode iagttagelser og som kommer ud i hjørner, hvor man ikke har været før. Der er viden at hente. Altsammen skrevet godt, med afvejede argumenter, sobre vurderinger og forsøg på forsigtigt at se lidt ind i fremtiden.