Den >>tredje vej« som en tradition i arbejder bevægelsen og socialismen - Sørensen, Curt (Økonomi & Politik, 2026)
Berlinmurens fald 1989 og Sovjetunionens sammenbrud til den ene side og de senere års politiske udvikling i USA og Vesteuropa med Bill Clinton’s og Tony Blair’s forsøg på at markere et alternativ til Reagan-Bush-Thatcher periodens dominerende politik og ideologi, Gerhard Schröder regeringens >>midterkurs«< i Tyskland samt gentagne kriser og rystelser den internationale økonomi til den anden side har sat gang i en omfattende debat om en tredje vej«. Teoretisk er det hævdede alternativ blevet udviklet i bl.a. Anthony Giddens, »>Den tredje Vej-Socialdemokratismens Fornyelse<<.