Ejerskab og selskabsstyring (Corporate governance) i dansk perspektiv - Thomsen, Steen (Økonomi & Politik, 2026)
Corporate governance (selskabsstyring) har i de senere år påkaldt sig voksende teoretisk og praktisk interesse. I Danmark har fire danske ministerier og Det Økonomiske Råd for nylig taget problemstillingen op (Erhvervsministeriet, Finansministeriet, Skatteministeriet, Økonomiministeriet, 1999; Det Økonomiske Råd, 1999). Et netværk af danske forskere interesserer sig også for området. På baggrund af denne interesse gives i dette papir en oversigt over emnet og en diskussion af dets relevans for danske forhold.