En skatteskala med borgerløn - Vangsgaard, Lars (Økonomi & Politik, 2026)
I den løbende diskussion omkring borgerløn har der manglet et element, nemlig at integrere spørgsmålet om borgerløn med spørgsmålet om beskatning. Ved at se de to elementer i sammenhæng bliver det muligt at lave en skatteskala, som for lave indkomstintervaller indeholder begrebet borgerløn. Da skatteskalaen er en funktion af den skattepligtige indkomst, vil den det følgende blive betegnet >>skattefunktion<<.