Landbruget og miljø politikken: Konfliktløsning gennem forhandlinger med landbrugets organisationer? - Daugbjerg, Carsten (Økonomi & Politik, 2026)
Siden midten af 1980’erne har landbrug og miljø været et tilbagevendende emne på mediernes og politikernes dagsorden. Iltsvind i Kattegat, formidlet ved hjælp af en spandfuld døde hummere, samt iltsvind og fiskedød i Mariager Fjord, fremstillet i dramatiske vendinger, har været en af måderne, hvorpå offentligheden har stiftet bekendtskab med landbrugets miljøproblemer. Desuden har fundet af pesticidrester i grundvandet også jævnligt fundet vej til avisernes forsider. Mediernes fremstilling har i høj grad, men ikke altid, været med til at sætte landbrug og miljø på den politiske dagsorden.