Redaktionelt forord - Nedergaard, Peter (Økonomi & Politik, 2026)
I den første artikel analyserer Carsten Strøby Jensen de dilemmaer, som den danske fagbevægelse står overfor i forbindelse med den europæiske integration. På den ene side ønsker man, at en række arbejdspolitiske regler udstrækkes til at gælde alle EU-lande. På den anden side ser man en fare i, at EU’s fælles regler erstatter de aftalebaserede regler, som kendetegner det danske arbejdspolitiske system. Strøby Jensen mener, at dette dilemma kun forstærkes fremover.