Redaktionelt forord - Nedergaard, Peter (Økonomi & Politik, 2026)
Public choice-teorien er temaet for dette nummer af Økonomi & Politik. Der er tale om en teoretisk tilgang, som på verdensplan har været en af de mest indflydelsesrige i studiet af økonomisk politik, interesseorganisationer, politisk beslutningstagning, bureaukraters adfærd og vælgeradfærd i de seneste 20 år. På mange måder er public choice-teorien globalt set ved at få status som lingua franca med hensyn til studiet af det politiske system, akkurat som neoklassisk økonomisk teori er det, for så vidt angår det økonomiske system. Desværre har teorien endnu ikke fået samme status i Danmark, som den har i de lande, vi normalt sammenligner os med. Målet med temanummeret er at give et lille bidrag til at ændre denne situation.