Anmeldelser - * (Økonomi & Politik, 2026)
I denne bog tager Per Vejrup-Hansen fat på en række problemstillinger i relation til arbejdsmarked og ledighed, som det er blevet muligt at belyse, fordi Danmarks Statistik (med forfatterens hjælp) har etableret IDA-databasen, Integreret Database for Arbejdsmarkedsforskning. Problemstillingerne udspringer af såvel den internationale arbejdsmarkedsteori som af den mere aktuelle, hjemlige arbejdsmarkedspolitiske debat. Hermed får bogen et arbejdsmarkedsteoretisk såvel som et mere aktuelt arbejdsmarkedspolitisk sigte, hvilket er forfriskende. Databasen gør det muligt for forfatteren at svare på en række spørgsmål, som man intuitivt tror, man kender svaret på, men hvor registeranalysen viser noget helt andet og kontraintuitivt, og hvor man derfor tvinges til at tænke bestemte problemstillinger helt forfra. Til de rejste spørgsmål hører: