Frihedens forfatning: Velstand, regulering og skatter i konstitutionelt perspektiv - Kurrild-Klitgaard, Peter (Økonomi & Politik, 2026)
Liberal tænkning har som en hjørnesten, at mere statsstyring alt andet lige vil lede til mindre attraktive konsekvenser end mindre statsstyring, og det er i hvert fald et væsentligt element i megen liberal tænkning, at en liberal samfundsorden kan ventes at ville lede til større velstand. Samtidigt har man i årtierne siden 2. verdenskrig kunnet observere, at de vestlige lande, trods en ofte liberal retorik, generelt har oplevet markant stigende skatter, øget regulering m.v., men at de åbenlyst forfærdelige konsekvenser alligevel ikke er ramlet ned om ørerne på folk