Hvilke områder i Danmark har »patent på patenter<<? - Højer, Jesper; Madsen, Erik Strøjer; Smith, Valdemar (Økonomi & Politik, 2026)
I den erhvervspolitiske debat har der i de senere år været stigende fokus på den økonomiske betydning af viden og innovation. Forskellige danske regeringer har i denne forbindelse indført tilskudsordninger til fremme af innovation og styrkelse af den danske forskning igennem 90’erne. Der er bl.a. etableret forskellige innovationsmiljøer i form af en række »venture capital«-virksomheder, der som hovedregel er placeret i forlængelse af landets universiteter. Der er desuden blevet gennemført en lang række tiltag for iværksættere igennem 90’erne, og senest har den nuværende regering formuleret en egentlig videnstrategi. Denne rummer forskellige indsatsområder, der overordnet set skal resultere i, at det danske videnssystem »sikres en position som et af verdens mest velfungerende«, og dermed sikre, at viden og teknologiudvikling skaber mere vækst.