Kan det betale sig? Udbyttet af forskning i den offentlige sektor - Larsen, Peder Olesen (Økonomi & Politik, 2026)
Der er i forskningsverdenen bred enighed om, at forskning den offentlige sektor er vigtig, og at der er brug for en større indsats. Det er også den almindelige opfattelse, at der er et stort og påviseligt udbytte af indsatsen. Denne opfattelse deles af mange økonomer. Det er muligt, at også politikere og embedsmænd Finansministeriet har samme opfattelse, men det har i hvert fald ikke givet sig udslag i øgede offentlige forskningsbevillinger i de seneste år Tværtimod er udgifterne målt i procent af bruttonationalproduktet (BNP) faldende i øjeblikket, jævnfør Analyseinstitut for Forskning (2003 a og b).