Makroøkonomisk metode: Keynes og lærebøgerne- to adskilte verdene - Jespersen, Jesper (Økonomi & Politik, 2026)
Det er velkendt, at økonomiens hovedværker bliver gjort til genstand for en række forskellige fortolkninger. På dette punkt adskiller Keynes’ The General Theory of Employment, Interest and Money sig ikke fra Wealth of Nations eller for den sags skyld Das Kapital. Alene det forhold, at de etablerer hidtil ukendte udviklingslinjer for faget, gør dem naturligvis åbne for divergerende tolkninger, ikke mindst af samtiden. Her lever Keynes’ hovedværk fuldt ud op til kriteriet for at blive placeret som et af den økonomiske teoris absolutte hovedværker.