Anmeldelser - * (Økonomi & Politik, 2026)
Allerede under forhandlingerne om optagelse i det daværende EF havde Folketinget nedsat et ad hoc-udvalg med den opgave at følge regeringens forhandlinger. Da danskerne den 2. oktober 1972 stemte sig ind i Fællesmarkedet, som det dengang blev kaldt, blev udvalget gjort permanent. Det skete gennem tiltrædelsesloven, men samtidig gennemførte Folketinget den udvalgsreform, der skabte stående udvalg på praktisk talt alle ministerressorts. Udvalget er således et af de stående udvalg, og det kan på mange måder sammenlignes med dem. Samtidig har det adskillige markante særtræk, som gør, at der er særlig grund til at interessere sig for det. Dermed er også sagt, at Henrik Jensens bog om netop Europaudvalget udfylder et stort hul i vores viden om en politisk betydningsfuld institution.