Margin squeeze- misbrug af dominerende stilling - Nilausen, Lau (Økonomi & Politik, 2026)
I sit arbejde møder Konkurrencestyrelsen stadig oftere begrebet pristryk, som også kendes som margin squeeze, price squeeze eller prissaks. Pristryk kan opstå i situationer, hvor en virksomhed er dominerende på markedet for et engrosprodukt, som er nødvendigt for at kunne udbyde et detailprodukt, som virksomheden ligeledes udbyder. Den dominerende engrosvirksomhed kan i dette tilfælde sætte prisen for engrosproduktet så højt og/eller prisen på detailproduktet så lavt, at differencen mellem engros- og detailpris ikke er tilstrækkelig til, at konkurrenter kan operere profitabelt på detailmarkedet. Herved begrænses konkurrencen.