Kampen om mælken - Blomgren-Hansen, Niels; Møllegaard, Peter (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="n6owBd awi2gc" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-hveid="CAAIBRAA" data-complete="true" data-processed="true" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 12px 0px 16px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);">Den danske konkurrencelov er i bund og grund god nok. Den er inden for de sidste fem år blevet harmoniseret med EU’s konkurrencelovgivning så erhvervslivet kun skal arbejde under ét sæt konkurrenceregler Konkurrenceloven (KL) er en rammelov, der overlader det til konkurrencemyndighederne at vurdere, om en given adfærd udgør et konkurrencepolitisk problem. Sådanne vurderinger må i langt de fleste sager bygge på en industriøkonomisk analyse af kilden til konkurrencebegrænsningen. I forbindelse med behandlingen af konkurrenceproblemer mejerisektoren, har Konkurrenceråd (KR) og -styrelse (KS) i en række sager forsøgt at begrænse barrierer for potentiel konkurrence god overensstemmelse med moderne industriøkonomi for kooperativer Disse beslutninger er imidlertid blevet underkendt af Konkurrenceankenævnet (KA), oftest med en meget uklar og/eller kortfattet argumentation Det har undermineret den måde KL praktiseres på i mejerisektoren. Der er dermed skabt behov for en præcisering af forholdet mellem andelsretten og KL.<!–TgQPHd|||[]–> <div class="Fsg96" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-complete="true" data-processed="true" data-sfc-inited="2" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 14px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"><!–TgQPHd|||[]–> <div class="Fsg96" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-complete="true" data-processed="true" data-sfc-inited="2" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 14px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"><!–TgQPHd|||[]–> <div data-xid="Gd7Hsc" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-wiz-uids="xXoR8c_10" data-processed="true" data-complete="true" data-sfc-inited="2" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 14px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"> <div class="DBd2Wb" data-processed="true" data-complete="true" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 14px; font-weight: 400; margin: 4px 0px 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"> <div class="v4bSkd" data-processed="true" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 14px; font-weight: 500; margin: 0px 8px 0px 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(86, 89, 94);">