>>Følg eller forklar«<-princippet og anbefalinger om god selskabsledelse - Christensen, Jan Schans (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="n6owBd awi2gc" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-hveid="CAAIBhAA" data-complete="true" data-processed="true" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 12px 0px 16px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);">Det er ikke overraskende, at corporate governance står højt på EU-kommissionens dagsorden. Sammenbruddet af Enron i 2001 var sammen med de problemer der ramte bl.a. Worldcom årsagen til at USA i 2002 vedtog the Sarbanes-Oxley Act of 2002. Sarbanes-Oxley Act indeholder bl.a. bestemmelser, som skal sikre større gennemsigtighed i relation til selskabets og dets ledelses forhold, øge den interne kontrol og rapportering i selskaberne, øge kravene til og styrke kvaliteten af de regnskabsmæssige oplysninger, sikre etablering af uafhængige revisionsudvalg i selskabsbestyrelser samt øge tilsynet med og tilliden til revisor.<!–TgQPHd|||[]–> <div class="Fsg96" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-complete="true" data-processed="true" data-sfc-inited="2" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 14px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"><!–TgQPHd|||[]–> <div class="n6owBd awi2gc" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-hveid="CAAICBAA" data-complete="true" data-processed="true" aria-owns="action-menu-parent-container" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 12px 0px 16px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);">