Økonomi eller Velfærd? Dimensionalitet i Folketinget - Hansen, Martin Ejnar (Økonomi & Politik, 2026)
En klassisk politologisk teori er medianvælgerteoremet. Teoremet går sin enkelthed ud på, at såfremt alle vælgere placeres langs et kontinuum, da vil medianen være den vælger, der vil bestemme, hvilken policy der vil blive ført, eller hvilken person der vil vinde valget (Downs 1957). Medianvælgerteoremet har haft bemærkelsesværdig evne til at overleve som et beskrivende og forklarende værktøj politologien (Pedersen, et al. 1971). I denne artikel vil medianpartiet i Folketinget blive fundet, og det vil blive undersøgt om dette partis støtte til de pågældende regeringer er rationelt forhold til partiets politiske præferencer.