Feriefridage og valgfrihed - Scheuer, Steen (Økonomi & Politik, 2026)
<span data-subtree="aimfl" data-processed="true" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);">Den udfordring at overvinde de kollektive overenskomsters mere rigide bestemmelser i kombination med den stigende decentralisering af beslutningsprocesser angående de ansattes forhold, har forøget presset på både forbund og fagforeninger i et forsøg på at finde nye og hidtil ukendte veje i udviklingen af de kollektive overenskomster. Især lønforhandlingerne er blevet decentraliseret, men også emner vedrørende arbejdstid samt et antal af andre emner, der tidligere blev besluttet på et centralt niveau, det vil sige, af arbejdsmarkedets parter på nationalt niveau, er blevet decentraliseret.<!–TgQPHd|||[]–> <div class="n6owBd awi2gc" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-hveid="CAAIBhAA" data-complete="true" data-processed="true" aria-owns="action-menu-parent-container" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 12px 0px 16px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);">