Aktivering, styringsreform og lokale netværk - Torfing, Jacob (Økonomi & Politik, 2026)
Det her er ikke en detektivhistorie, hvor morderen afsløres på sidste side. Så lad os derfor starte med konklusionerne i min fortælling. Der er siden slutningen af 80’erne sket et markant skift i den danske velfærdsstat fra det tidligere så dominerende forsørgelsesparadigme til et nyt aktiveringskoncept. Der er tale om et stille sporskifte i velfærdsstaten, eftersom de store aktiveringsreformer i 90’erne er blevet gennemført uden store sværdslag og politiske konflikter. Samtidig med det indholdsmæssige skift er styringsformen på beskæftigelsesområdet blevet ændret i retning af øget europæisering, mere mål- og rammestyring og mere enstrengede styringssystemer.