Redaktionelt forord - Nedergaard, Peter (Økonomi & Politik, 2026)
Temaet for dette nummer af Økonomi & Politik er arbejdsmarkedspolitik. I den første artikel analyserer Jacob Torfing den danske model på aktiveringsområdet. Han konkluderer, at man bør holde fast i de grundlæggende elementer i den eksisterende model. Resultatet heraf har været et stabilt og mærkbart fald i ledigheden. Flaskehalsproblemer har der stort set ikke været nogle af, og arbejdsmarkedet er blevet mere rummeligt gennem frivillige aftaler og holdningsændring på arbejdspladserne. På den baggrund er det ifølge Torfing svært at se behovet for store reformer på området, og man skal nok passe på, at ønsket om strømlining for strømliningens egen skyld ikke kuldsejler den regionale og lokale netværksstyring.