Sysselsättningspolitik i Europaparlamentet – en rapportör rapporterar - Schmid, Herman (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="n6owBd awi2gc" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-hveid="CAAIBhAA" data-complete="true" data-processed="true" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 12px 0px 16px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);">Jag hade länge varit anställd som lärare och forskare vid Roskilde universitetscenter. Under senare delen av 1990-talet publicerade jag en rad uppsatser om olika aspekter av sysselsättningpolitik, delvis i samarbete med det fackliga forskninginstitutet i Bryssel (Schmid 1999a, 1999b). Jag var alltså väl insatt i forskningen om den europeiska sysselsättningsstrategin. I juni 1999 blev jag invald i Europaparlamentet (EP) som representant för Vänsterpartiet i Sverige för perioden 1999 2004. Jag satsade på att få ägna mig åt sysselsättningspolitik, ett område som var prioriterat av mitt politiska parti och av den partigrupp i parlamentet, Förenade Europavänstern (GUE), som jag kom att ingå i.<!–TgQPHd|||[]–> <div class="n6owBd awi2gc" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-hveid="CAAIBxAA" data-complete="true" data-processed="true" aria-owns="action-menu-parent-container" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 12px 0px 16px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);">