Demokratisk netværksstyring af den europæiske beskæftigelsesstrategi? - Torfing, Jacob (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="pWvJNd" data-sfc-root="ep" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"> <div class="mZJni Dn7Fzd" dir="ltr" data-container-id="main-col" data-xid="VpUvz" data-sfc-root="ep" data-ctx-provider="[[["dMtGDc","[false]"]]]" data-ved="2ahUKEwi6o6CEnISWAxUYSPEDHc4mFm4Q3KYQegoIAggACAAIAhAB" data-sfc-inited="2" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"> <div class="n6owBd awi2gc" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-hveid="CAIIAAgACAYQAA" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 12px 0px 16px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);">Siden slutningen af 1980’erne har vi i Danmark været vidner til et stille sporskifte i velfærdsstaten (Torfing 2004), der har bragt os fra det tidligere så enerådende forsørgelseskoncept til et nyt aktiveringsparadigme. Det er ikke længere nok at tilbyde de arbejdsløse en forholdsvis generøs forsørgelsesydelse, så de kan opretholde en rimelig levestandard. De ledige skal aktiveres ved hjælp af målrettede tilbud om vejledning, uddannelse, virksomhedspraktik og jobtræning. Formålet er at kontrollere de lediges rådighed og øge deres muligheder for hurtigst muligt at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Samtidig udfoldes der bestræbelser på at gøre arbejdsmarkedet mere rummeligt, så også de ‘svage’ ledige med andre problemer end ledighed har en chance for at få foden indenfor.<!–TgQPHd|||[]–> <div class="Fsg96" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-sfc-inited="2" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"><!–TgQPHd|||[]–> <div class="Fsg96" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-sfc-inited="2" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"><!–TgQPHd|||[]–> <!–TgQPHd|||[]–> <!–TgQPHd|||[]–> <div class="" data-sfc-root="ep" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"> <div class="ofHStc Dn7Fzd OIPUDf" data-container-id="rhs-col" data-sfc-root="ep" data-ved="2ahUKEwi6o6CEnISWAxUYSPEDHc4mFm4Q3aYQegoIAggACAAIAhAC" data-sfc-inited="2" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);">