Politisk kronik 1. halvår 2005 - Bille, Lars (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="pWvJNd" data-sfc-root="ep" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"> <div class="mZJni Dn7Fzd" dir="ltr" data-container-id="main-col" data-xid="VpUvz" data-sfc-root="ep" data-ctx-provider="[[["dMtGDc","[false]"]]]" data-ved="2ahUKEwjg16i1lYSWAxUBRPEDHTc9EHcQ3KYQegoIAggACAAIAhAB" data-sfc-inited="2" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"> <div class="n6owBd awi2gc" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-hveid="CAIIAAgACAUQAA" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 12px 0px 16px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);">Frem mod årsskiftet var rygterne om, at statsminister Anders Fogh Rasmussen ville udskrive valg umiddelbart efter nytår, mere intense og vedholdende end de rygter, der havde været i omløb op til Folketingets åbning i oktober 2004 og under finanslovsforhandlingerne samme år. Meget tyder på, at han faktisk havde planlagt at bruge nytårstalen som et startskud på valgkampen. Men da det frygtelige omfang af Tsunami-katastrofen i Sydøstasien lige efter jul, som også ramte mange danske turister, efterhånden gik op for alle, traf man i sidste øjeblik i Statsministeriet den beslutning helt at afpolitisere talen og alene koncentrere indholdet om naturkatastrofen. Alt andet havde da også virket malplaceret.<!–TgQPHd|||[]–> <div class="Fsg96" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-sfc-inited="2" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"><!–TgQPHd|||[]–> <div class="Fsg96" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-sfc-inited="2" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"><!–TgQPHd|||[]–> <!–TgQPHd|||[]–> <!–TgQPHd|||[]–> <div class="" data-sfc-root="ep" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"> <div class="ofHStc Dn7Fzd OIPUDf" data-container-id="rhs-col" data-sfc-root="ep" data-ved="2ahUKEwjg16i1lYSWAxUBRPEDHTc9EHcQ3aYQegoIAggACAAIAhAC" data-sfc-inited="2" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);">