Europæisk offentlighed – politisk kommunikation i et komplekst system - Esmark, Anders (Økonomi & Politik, 2026)
Alle savner tilsyneladende en europæisk offentlighed. I en tid hvor faldne forfatningstraktakter og en efterhånden stabil kløft mellem eliteentusiasme og folkelig skepsis gør EU’s demokratiske underskud til et stadigt mere presserende emne, er manglen på en europæisk offentlighed ofte blevet fremhævet som den mest akutte mangel ved EU’s politiske system. I forhold til denne dominerende opfattelse af et sammenfald mellem en fraværende europæisk offentlighed og EU’s demokratiske underskud er det formålet med denne artikel at fremføre to argumenter.