Nyhedsinstitutionen: Et ny-institutionelt perspektiv på den medierede politiske kommunikation - Ørsten, Mark (Økonomi & Politik, 2026)
journalistik i såvel Amerika som i Skandinavien har medierne udviklet sig til en selvstændig politisk institution i samfundet med væsentlig betydning for den politiske kommunikation (Hjarvard 1995, 2001, Cook 1998, Sparrow 1999, Pedersen et. al. 2000, Allern 2001, Lund 2002, Togeby m.fl. 2003, Ørsten 2004). Internationalt er det Cooks bog ’Governing with the news’, der fylder mest.