Hvordan løser man bedst politisk besluttede opgaver?– løsningsmodeller, aktører og strukturreform - Pedersen, John Storm (Økonomi & Politik, 2026)
Ældre og svagelige skal have hjemmehjælp, børnene pasningsmuligheder, og de unge skal have uddannelse. De arbejdsløse skal have anvist arbejde, skraldet skal fjernes, og de syge og handicappede skal have hjælpemidler for at lette hverdagen. Disse og mange andre politisk besluttede opgaver skal løses og bliver løst hver dag døgnet rundt af en lille million offentligt ansatte fordelt på ca. 28.000 offentlige arbejdspladser – offentlige institutioner og selskaber. I kommunerne er der ca. 16.000 offentlige institutioner, ca. 2.600 i amterne og ca. 5.600 i staten. Hertil kommer ca. 3.700 offentlige selskaber og selskabslignende virksomheder.1 Pris for løsningen af opgaverne: Ca. 600 mia. kr. fordelt på ca. 360 mia. kr. til produktion og 240 mia. kr. til indkomstoverførsler.