Mellem eksklusion og inklusion: VK-regeringen og den almene boligsektor i netværksstyringens optik - Gomez Nielsen, Birgitta (Økonomi & Politik, 2026)
Boligpolitisk forandring er et sprængfarligt politisk emne. Artiklen fokuserer på VK-regeringens styringsstrategier overfor den almene boligsektor i forhold til to reformforslag fremsat af VK-regeringen. Begge forslag har det fællestræk, at de har genereret utilfredshed og modstand hos de andre aktører i sektoren. Artiklen rejser spørgsmålet: Hvad karakteriserer VK-regeringens netværksstyring i forhold til de to reformforslag, og hvilke konsekvenser har netværksstyringen for udmøntningen af forslagene? Teoretisk tager artiklen udgangspunkt i litteraturen om netværksstyring og analyserer de strategier, VK-regeringen har benyttet i forbindelse med salg af almene boliger (2001-2004) og forslaget om ændret finansiering af det almene byggeri (2006-primo 2009). Artiklen konkluderer, at netværksstyringen i den ene case primært var præget af eksklusion, mens inklusion var dominerende i den anden.