Krisen i 1930’erne – baggrund og dybde - Abildgren, Kim (Økonomi & Politik, 2026)
I USA og Tyskland var krisen i 1930’erne dyb: det reale bruttonationalprodukt faldt i disse lande med 20-30 pct. i løbet af 1929-33, og mange andre lande oplevede ligeledes tilbagegang i produktionen. Den internationale krise gav anledning til protektionistiske tiltag verden over med store fald i den internationale samhandel og arbejdsdeling til følge. Det var primært en lempelig pengepolitik, som bragte verdensøkonomien ud af krisen. Danmark var blandt de lande, der klarede sig bedst gennem 1930’erne, og den faktiske arbejdsløshed lå reelt under de meget høje niveauer i den officielle danske statistik.