Mikrokredit – bistand eller business? - Kuchler, Andreas (Økonomi & Politik, 2026)
Mikrokredit er i stigende grad et populært instrument i udviklingspolitikken, dels på grund af en mere hensigtsmæssig incitamentstruktur for modtagerne end ved almindelige bistandsprojekter, dels fordi de anvendte midler tilbagebetales og kan reinvesteres. Mikrokredit forsøger at mindske de kreditbegrænsninger, som fattige befolkningsgrupper oplever som følge af risiko og mangel på mulighed for at stille sikkerhed i fysiske aktiver. Artiklen ser mikrokredit som et fremvoksende politikområde med relevans for både udviklings- og erhvervspolitik og med stigende relevans også for vestlige lande, og giver et overblik over centrale problemer, som mikrokredit kan løse, samt perspektiverne som del af dansk udviklingspolitik.