Landbrugets politiske magt – myte eller realitet? - Rostgaard Nissen, Mogens (Økonomi & Politik, 2026)
Det danske landbrug har op gennem det 20. århundrede haft stor politisk indflydelse, primært fordi landbruget helt frem til 1970’erne havde afgørende økonomisk betydning for samfundet, og fordi en meget hierarkisk organisation med stærke lederskikkelser var dygtig til at komme igennem med sine ønsker og krav. Artiklen sigter mod at nuancere opfattelsen af, hvordan landbrugets indflydelse har udviklet sig over tid, og påpeger, at der er flere, som har haft meninger om landbrugets magt, end der er, som faktisk har undersøgt den — blandt andet forholdt magtudredningen fra 2003 sig stort set ikke til landbrugets direkte indflydelse.