Erhvervslivet og konkurrencereguleringen - Kallestrup, Morten (Økonomi & Politik, 2026)
Artiklen analyserer udviklingen i dansk konkurrencepolitik gennem det seneste århundrede, med særligt fokus på forholdet mellem det private erhvervsliv og politisk beslutningstagen. På baggrund af udviklingen i konkurrencereguleringens substans er der utvetydigt sket en lang række skærpelser af lovgivningen og af myndighedernes beføjelser. Målet med den danske konkurrencelovgivning er i dag ikke længere primært at undgå monopoler, men snarere — til fordel for forbrugerne — at etablere en reguleringsramme baseret på internationale konkurrenceprincipper. Erhvervsorganisationernes direkte repræsentation i Konkurrencerådet fremhæves som en sidste »bastion«.