Redaktionelt forord - Marcussen, Martin; Ronit, Karsten (Økonomi & Politik, 2026)
Introduktion til temanummeret om politik og religion, redigeret af Anders Berg-Sørensen. Forordet ridser op, hvordan forholdet mellem politik og religion — der længe blev holdt adskilt med religionen som privatsag og politikken som offentligt anliggende — i de senere år har fået en markant større rolle, ikke mindst under indtryk af indvandring fra kulturer med andre traditioner for at håndtere dette forhold. Det har skabt en intens dansk debat om fortolkning, praktiske problemer og konfliktløsning. Forordet præsenterer temaets fem bidrag samt en artikel uden for tema om dansk forskningspolitik af Niels Mejlgaard og Kaare Aagaard.