Ideers indflydelse på dansk økonomisk politik 1974-1994 - Asmussen, Balder (Økonomi & Politik, 2026)
Ved at sammenholde forandringer i den økonomiske politik i Danmark 1974-1994 eftervises det, hvordan idéer øver indflydelse. Den danske regering udskiftede sin problemopfattelse vedrørende økonomisk politik i to omgange. I 1989 blev keynesianismen udskiftet med neoklassiske idéer, og i 1993 vendte man tilbage til keynesianismen. Disse skift efterfulgtes af en banebrydende omlægning af kursen i den økonomiske politik. Et procesorienteret studie af disse skift afslører, at ledende politikere er parate til at antage banebrydende nye idéer, hvis det tjener et centralt politisk formål.