Redaktionelt forord - Marcussen, Martin (Økonomi & Politik, 2026)
Introduktion til temanummeret, som er redigeret af gæsteredaktør Poul Thøis Madsen. Forordet placerer den igangværende finanskrise som anledning til, at økonomiske idéer og den økonomiske politik tages op til fornyet overvejelse, og at idé-pendulet svinger mod mere offentlig regulering af de tidligere frie markeder. Forordet præsenterer nummerets syv bidrag, der bringer læseren hele vejen rundt om idéers politisk-økonomiske betydning — fra teori om idéers funktion, over konkrete danske paradigmeskift i synet på arbejdsløshed og i den økonomiske politik, til lærebøgernes neoklassiske dominans, økonomieksperterne i medierne og endelig de offentlig-private partnerskaber (OPP), der har svært ved at vinde fodfæste i Danmark. Nummeret rummer desuden en indkaldelse til generalforsamling i Selskabet for Historie og Samfundsøkonomi.