Er boligejerskab velfærdsfremmende? - Skak, Morten (Økonomi & Politik, 2026)
Den fastlåste ejendomsværdiskat udgør med tiden et stigende subsidie til ejerboligen, hvad mange økonomer anser for uheldigt. Artiklen ser på argumenterne for denne politik og finder både velfærdsmæssige fordele og ulemper ved ejerboligformen. Empirien viser, at mange borgere opnår en velfærdsgevinst ved at skifte fra leje til eje (bl.a. højere velbefindende og mere social kapital), men også ulemper som øget pendling og lavere mobilitet. Konklusionen er, at det er velfærdsfremmende at tillade privat ejerskab af boliger, men at man ikke med sikkerhed kan sige, at det er velfærdsfremmende at favorisere ejerboligen via en særligt gunstig beskatning.