Mænd og kvinders adfærd i den offentlige sektor - Lehmann Nielsen, Vibeke; Houlberg Salomonsen, Heidi (Økonomi & Politik, 2026)
Artiklen argumenterer for behovet for at studere mænd og kvinders adfærd i den danske offentlige sektor ud fra en forventning om, at kønnene er forskellige, og at forskellene viser sig i den daglige opgavevaretagelse (præstationsadfærd) og i ledelse. Med afsæt i biologisk køn (sex) og en vifte af neurologiske, økonomiske, socialpsykologiske, sociologiske og klassiske forvaltningsteorier—herunder repræsentativ bureaukratiteori—opstilles en analyseramme, hvor evnemæssige forskelle (empati, systematisk tænkning, konkurrencementalitet og multitasking) får betydning for adfærd afhængigt af de institutionelle rammer. Rammen er tænkt som et supplement til eksisterende tilgange.