Kontraktstyring i centraladministrationen. Fra frihedsgrader til indholdsfokus - Skorkjær Binderkrantz , Anne; Grønnegård Christensen , Jørgen (Økonomi & Politik, 2026)
På baggrund af en analyse af kontrakter indgået mellem statslige styrelser og departementer i 1995, 2000, 2005 og 2008 undersøger artiklen udviklingen i kontraktstyring. Den første bølge af kontrakter afspejlede en »noget-for-noget«-tankegang, hvor styrelserne fik øgede frihedsgrader mod til gengæld at opstille mere præcise krav til opgavevaretagelsen. Over tid har kontrakterne bevæget sig mod et mere ensidigt fokus på resultatkrav og retter sig i stigende grad mod styrelsernes omgivelser. Udviklingen afspejler den gradvise tilpasning af styringsredskaber til forskellige formål og den ressortautonomi, der kendetegner dansk centraladministration.