Dansk nation branding: praksis i forandring? - Gyimóthy, Szilvia (Økonomi & Politik, 2026)
Artiklen diskuterer kritisk Danmarks brandingtiltag gennem de sidste to årtier. Der præsenteres forskellige kommunikationsstrategiske tilgange til nation branding med særligt fokus på ændrede praksisser over tid — fra strømlinede unikhedsberetninger til pluralistiske fortællinger og »events of endorsement«. Formålet er at udsige noget om danske brandingtrends samt den erhvervspolitiske kontekst, der løbende har påvirket og formet disse. På baggrund af denne gennemgang præsenteres det danske bidrag til verdensudstillingen 2010 i Shanghai, pavillonen Welfairytales. Ud fra casen diskuteres, hvorvidt den danske pavillon skal ses som en forlængelse eller en fornyelse af den måde, hvorpå man tidligere har forankret og udført nation branding i Danmark.