Udviklingspotentialer i det danske feriehusprodukt: Et efterspørgselsperspektiv på samspillet mellem feriehus, feriehusområde og attraktioner - R. Kirkegaard Larsen, Jacob (Økonomi & Politik, 2026)
Gennem et kvalitativt studie af efterspørgslen til feriehusproduktet blandt dets primære målgruppe, børnefamilien, argumenterer artiklen for, at produktudvikling bør tænkes ind i konteksten af forældres og børns respektive ønsker for feriehusoplevelsen. Analysen viser, at børnefamiliens helhedsoplevelse opstår gennem kontinuerlige vekselvirkninger af samvær og aktivitet. Samværet udgør forældrenes kerneoplevelse, hvorimod børnene foretrækker mere aktivitetsprægede oplevelser. Disse oplevelser er samtidig underbyggende for hinanden: den gode oplevelse opbygges omkring interaktionen mellem intensiverede hverdagsrammer, der fremmer samværet, og et kontrasterende oplevelsesudbud, der giver mulighed for mere aktive og spændende oplevelser. Der argumenteres for, at udviklingen af feriehusproduktet bør søge et større samspil mellem feriehus, feriehusområde og attraktioner for at øge børnefamiliernes mulighed for den rette helhedsoplevelse.