Turismesatellitregnskab og turisters forbrugsmønstre i Danmark - Zhang, Jie; Hedetoft, Anders (Økonomi & Politik, 2026)
Formålet med artiklen er dels at præsentere de danske satellitregnskaber for turismen og dels at se nærmere på turisternes faktiske forbrugsmønstre i Danmark. Første del fokuserer på TSA som metode, herunder hvilke konti der opereres med, de anvendte metoder samt forholdet til nationalregnskaberne. Anden del viser det faktiske forbrugsmønster blandt turister, hvor forbruget opdeles i turismekarakteristiske produkter (overnatning, restauration, turistbureauer og rejseservice) og ikke-turismekarakteristiske produkter (fødevarer, energiforbrug og andre tjenesteydelser). Turistforbruget opdeles i henhold til TSA-tabeller, dvs. i indgående, indenlandsk og samlet intern turismeforbrug. Sidste del diskuterer begrænsninger og ulemper ved anvendelse af turismesatellitregnskaber, hvor det understreges, at man uden regional modellering ikke kan beregne turismens samlede økonomiske virkninger på de regionale økonomier.