På sporet af den tabte tid: det danske forsvars politiske økonomi, 2001-2011 - Vedby Rasmussen, Mikkel (Økonomi & Politik, 2026)
Artiklen opstiller fire strukturelle optioner for det danske Forsvar: et stabiliseringsforsvar, et kampagneforsvar, et interventionsforsvar og et kombinationsforsvar. De fire typer er struktureret efter længden på missionerne og militærets rolle heri. I perioden 2001-2011 bevægede Forsvaret sig de facto fra et stabiliseringsforsvar til et kampagneforsvar. Imidlertid var Forsvaret organiseret og modtog bevillinger, som om det var et interventionsforsvar. Denne grundlæggende ubalance mellem mål og midler efterlod i 2011 Forsvaret i en bevillingsmæssig krise med udsigt til store besparelser, men manglende bevidsthed om, hvilke opgaver der skal prioriteres. Artiklen foreslår at strukturere Forsvaret som et kombinationsforsvar, der ser Forsvaret som del af den samlede statslige sikkerhedsindsats.