Redaktionelt forord - Marcussen, Martin (Økonomi & Politik, 2026)
Forordet introducerer temanummeret om »Regering og opposition 2001-2011«, udgivet umiddelbart før et forestående folketingsvalg. Det opridser periodens historiske karakter — Venstres position som landets største parti, Dansk Folkepartis fremmarch og Centrum-Demokraternes exit i 2001 — og præsenterer nummerets fem bidrag: Lars Bille og Johannes Andersen om henholdsvis den partipolitiske udvikling og vælgeradfærd, Karina Kosiara-Pedersen om valgkampagnernes forandring, Peter Kurrild-Klitgaard om kontraktpolitik og kulturkamp, og Mikkel Vedby Rasmussen om forsvarspolitikkens politiske økonomi. Temanummeret er redigeret af Lars Bille.