Kommunalreformens betydning for kommunernes idrætspolitik - Ibsen, Bjarne (Økonomi & Politik, 2026)
Det er især kommunerne, der har ansvaret for idrætspolitikken i Danmark, og politikken har hidtil været kendetegnet af en klar arbejdsdeling, hvor kommunen skaber rammerne, mens idrætsforeningerne står for aktiviteterne – med betydelig korporativ styring og en svag kommunal forvaltning. Denne politik er under forandring: idrætspolitikken er blevet mere formaliseret, den kommunale støtte suppleres med aktiviteter for selvorganiseret idræt og projekter for særlige målgrupper, forebyggelse og sundhedsfremme har fået en mere fremtrædende rolle, og forvaltningen er styrket. Ændringen hænger bl.a. sammen med kommunalreformen og kan også være fremmet af et begyndende skifte fra et kommunitaristisk forvaltningsideal til styringsidealer inspireret af New Public Management.