Modernisering af sportens organisationer – Sport England og UK Sport - Houlihan, Barry; Nielsen, Klaus (Økonomi & Politik, 2026)
Artiklen evaluerer konsekvenserne af New Labours moderniseringsprojekt for to centrale offentlige sportspolitiske organisationer, Sport England og UK Sport. Analysen identificerer kilderne til moderniseringens fremdrift og ser på, hvordan regeringen har tolket projektet i relation til de to organisationer, samt hvilke konsekvenser det har haft. Analysen bygger på offentligt tilgængeligt materiale og en række interviews. Det konkluderes, at moderniseringen har resulteret i en indsnævring af organisationernes målsætninger, indarbejdning af principper fra det private erhvervsliv og et regime baseret på »styring og kontrol«. En anden konsekvens er det demokratiske underskud, der følger af marginaliseringen af sportens egne organisationer og interesser.