Verdens mest elendige business. Hvorfor fodboldklubber ikke giver (og heller ikke bør give) overskud - Kuper, Simon; Szymanski, Stefan; Nielsen, Klaus (Økonomi & Politik, 2026)
Uanset målestok er ingen professionel fodboldklub »big business«. Fodbold er ikke kun forretning i småtingsafdelingen – det er også en dårlig forretning. Det skyldes delvis et tilegnelsesproblem: klubberne kan kun tjene penge på en lillebitte andel af vores kærlighed til fodbold, men også dårlig ledelse og inkompetent personale, illustreret ved den forhastede og ukvalificerede proces, når en ny træner ansættes. Klubberne er inkompetente, fordi de kan tillade sig det: de fleste kører med underskud, men overlever alligevel, og branchestrukturen er bemærkelsesværdig stabil. Det er næsten umuligt at drive en klub som en profitabel virksomhed, og klubberne bør droppe fantasien om at tjene penge – men det er ikke ensbetydende med, at de bør fortsætte med så ringe ledelse.