London 2012 – OL som løftestang, hårde omkostninger, bløde gevinster og den svære vej til olympisk »legacy« - Nielsen, Klaus (Økonomi & Politik, 2026)
Artiklen giver et overblik over Londons bestræbelser på at sikre legenes »legacy«. Først gennemgås det politiske rationale for OL som løftestang for andre politiske mål, dernæst diskuteres værtskabets økonomiske aspekter med udgangspunkt i de oprindelige omkostnings- og indtægtskalkuler og de senere korrektioner samt usikre skøn over gevinster på længere sigt. Endelig sættes fokus på to centrale former for legacy: byfornyelsen af fire bydele i Londons East End og løfterne om at øge befolkningens idrætsdeltagelse. Det konkluderes, at byfornyelsen ser ud til at blive delvis vellykket, mens løfterne om at bruge eliteidræt som løftestang for breddeidrætten næppe bliver til andet end varm luft – bl.a. på grund af en tiltagende prioritering af kortsigtede hensyn initieret af økonomisk smalhals.